För första gången i historien bestämde jag mig för att göra kåldolmar. Det är ju så jävla gott!!! Köpa färdiga är gott med dyrt som poker. så därför ville jag testa...
Sökte recept på nätet och det stod att det inte skulle vara så krångligt som man ofta hört att det skulle vara....
Hmm, jag vet inte det. Det var sådär krångligt, vitkålen skulle först kokas (förvällas) ca 10 minuter sen skulle de rullas, stekas och sen in i ugnen. I recptet jag hittade stod det att dom skulle vara inne i 45 minuter i ugnen, jag hade nog mina inne i 1 timme och 15 min, kålen ska ju vara mjukt!!! Mycket möjligt att jag inte förvällde tillräckligt, det vet jag inte... men smarrigt blev det iallafall. Så det var värt timmarna det tog och middag till imorgon blev det också... Gjorde nog 22 kåldolmar + att jag gjorde ca 30 köttbullar, Robin gillar inte kåldolmar....dessto fler till mig :) :)
 |
I stekjärnet |
 |
I ugnen |
 |
FÄRDIGA ATT SERVERAS |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar